BONDEMARKED

Litt om vårt bondemarked

Stadig flere forbrukere etterspør lokal mat og spesialprodukter. Det har ført til at mange gårdbrukere nå satser på småskalaproduksjon, både av gammel tradisjonskost og helt nye produkter. Stokke Gård AS har markedsutsalg der vi kan tilby mat av en ferskhetsgrad som du ikke så lett får tak i andre steder. Vi ønsker å gjenskape en møteplass mellom forbruker og produsent, der vi i fellesskap kan glede oss over kvalitetsmat fra nærområdet.
Hos oss finner du egg, honning, bær,økologisk saft, sesongens friske grønnsaker, fisk og sesongbaserte kjøttvarer. Gjennom direktesalg på markedet styrkes inntektsgrunnlaget på gården, samtidig som du som forbruker får flere valgmuligheter. Ved å kutte ut mellomleddene vil bonden sitte igjen med en større del av verdiskapningen, og forbrukerne kan få kvalitetsprodukter til en rimeligere pris enn om maten skulle vært innom mange ledd i matvarekjeden. Vi fokuserer likevel ikke på «billig mat» , men på kvalitet og lokal forankring.

Åpningstider

Torsdag mellom kl. 10.00 – 16.00
Fredag mellom 08.30 – 16.30

Velkommen til kvalitetsvarer og til en hyggelig prat.

Hvorfor «kortreist mat» er fornuftig

I dag brukes store mengder energi på å frakte mat halve kloden rundt før den når forbrukeren. Dette fører til belastning på miljøet, i tillegg øker risikoen for spredning av farlige plante- og dyresykdommer. Ved å gjøre lokal mat tilgjengelig i markedet øker også forbrukernes mulighet til å skaffe seg kunnskap om selve matproduksjonen

Vær nysgjerrig på maten

Produktene du kan få kjøpt vil variere fra torg til torg og gjennom sesongen. Men som oftest vil du finne spennende gardsoster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, ferske bakevarer, honning, frukt, bær, grønnsaker og masse annet. På Bondens marked vil du møte matprodusenten ansikt til ansikt. Det gir deg en unik mulighet til å få svar på hvor maten er produsert og ikke minst hvordan den er produsert – fra jord, fjord og fjell – fram til ditt spisebord.

Lokal mat er ja-mat

Å kjøpe lokal, «kortreist mat» er en hyggelig måte å ta ansvar for miljøet på. Maten slipper å transporteres mil etter mil, og du får oppleve maten, frisk og spennende – uten tilsetningsstoffer. Vi tør nesten si det som de gjør på Toten; skal du ha ferskere egg må du kjøpe ei høne!